Welkom

Hallo!

Leuk dat je de weg naar Knoopkracht hebt gevonden!

Ik ben Mijke en onder de naam Knoopkracht wil ik mijn enthousiasme met jullie delen als het gaat om macramé. In het afgelopen jaar heb ik de kracht van knopen ontdekt. Ik ben gewoon begonnen. Ik zag steeds meer wandhangers verschijnen en wilde deze ook. En omdat ik bij alles denk: “Dat kan ik vast ook wel zelf”, ben ik met een klos Zpaghetti en Google aan de slag gegaan. Mijn eerste macramé wandhanger was een feit!

Dat eerste macramé heeft best lang in de woonkamer gehangen. En toen maakte ik er iets van voor dochterlief. Dat is ook de kracht van knopen: je kunt de knopen gewoon weer uithalen en opnieuw beginnen. Want het maakt namelijk niet uit. Knopen en weer ontknopen, net zolang tot het naar je zin is. Soms heb ik een idee, maar ik maak zelden wat ik had bedacht. Gaandeweg bedenk ik me toch. Vaak maak ik de mooiste dingen als ik geen plan heb en me laat leiden door wat ik maak.

Knopen daagt dus uit. Het is puzzelen. Het geeft mij daardoor ook weer rust in mijn hoofd. Door me te concentreren op wat ik maak, verdwijnt de stress van alle dag vanzelf. De een maakt een lange wandeling om zijn hoofd leeg te maken, ik pak een rol touw en knoop er een eindje op los.

Inmiddels zijn de klossen touw en wat ik er mee maak niet meer weg te denken uit ons huis. Overal hangt of staat wel iets van macramé. Ik probeer graag alles uit. Wandhangers, windlichten, lampen, placemats, kussens, plantenhangers, tassen, kettingen… En ik geloof niet dat ik alles al geprobeerd heb.

Op Knoopkracht.nl ga ik blogs schrijven, wil ik je uitnodigen bij mij thuis voor een macramé workshop en vraag ik je mijn mooiste macramé maaksels te bekijken in mijn Etsyshop (voor als jij niet denkt dat je dat wel zelf kunt….).

Liefs,

Mijke